pondělí 30. května 2011

Inku no shizuki fushi - Nesmrtelnost v kapkách inkoustu

Inku no shizuki fushi - Film na námět krátkého příběhu

Tento projekt je výhradně pro mou cosplay skupinu BakomandoTeam, která se už odhodlala na příští rok zařídit nějaký vlastní film a stvoření onoho příběhu připadlo na mě. Nechci, abyste tento příběh vnímali jako nějaké Anime...protože i přes japonský název a pár jmen, to k Japonským Anime má docela daleko.
Příběh pojednává o věčném souboji se smrtí, kterou svádí mladý Baron Elerias Armander, jehož jedinou životní zábavou je vymýšlet pro zábavu příběhy, v nichž figuruje on a jeho přátelé. Netuší však, že jednou se mu toto stane prokletím. K vášnivému spisovatelství totiž přidává i časté návštěvy divokých večírků smetánky a dojde tak daleko, že si znepřátelí jednoho velmožného politika Lorda Lanea De Gris, který mu dá co proto...hodí mu k nohám rukavici a nezbývá nic jiného, než se utkat v boji, který je Eleriasovi osudným. Umírající v náručí svého přítele Rafaela Daimona, uzavře sobecky dohodu s ďáblem...Ugirimonem, který mu nabídne věčný život, který si utvoří a určí on sám. S jedinou podmínkou, konec nesmí nikdy změnit a musí se smířit, že na každém konci zemře opět v souboji s Laneaem De Gris, nicméně, aby se nový příběh " nahrál", musí jej ukončit v předvečer onoho osudného souboje. S touto úsměvnou podmínkou Elerias souhlasí a jeho nový život se okamžitě rozjede. Žije spokojeně, tak jak si představoval, ale nebyl by to ďábel, kdyby za to nic nechtěl. Celou dobu mu totiž jde o Eleriasovu duši a tak se snaží podmínky všelijak měnit, jednou z nich je, že do příběhu nijak výrazně nesmí zatáhnout své přátele, nedej bože, aby zemřeli a už vůbec se příběh nesmí opakovat se stejným scénářem. Hlavní postavou musí být pouze Elerias a musí se chovat čistě sobecky, jinak jeho duše propadne peklu...o což se Ugirimono velice snaží. Ovlivňuje jeho nejbližší a zároveň se snaží, aby Elerias působil na ostatní jako smyslu zbavený...Ugirimona totiž při soukromém rozhovoru vidí jen Elerias...

Jak tenhle spletený příběh dopadne? Zachrání své nejbližší přátele a příbuzné? Nebo skončí sobcem až do konce jeho mnohonásobného života?

3 komentáře:

  1. Proklatě! Drahý příteli již se nemohu dočkat až poznám tváří v tvář aristokraty ostatní a společně si užijeme fenomenální týdny... Ostatně, vaše nápady a plány ani nic jiného než skvělé zážitky neslibují. Těším se.

    OdpovědětVymazat
  2. hm, zní to zajímavě. Už jsem několik filmů s podobnými náměty viděla, ale to znění dohody s ďáblem dělá trochu zajímavějším. Vypadá to, že spleteš dohromady několik známějších, aspoň pro mě, příběhů a dáš tomu trochu svoji myšlenku. No uvidíš, co z toho vyleze :) Hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s tebou liiz..sama jsem na to zvědavá :) Navíc, je umění udělat s obyčejné karkulky dramatický příběh..Mě tohle napadlo opět u příběhu Fausta a jeho dohody s Mefistofelem..:)

    OdpovědětVymazat