úterý 26. dubna 2011

Kočičí Princ - Surprise 4

,, Takže, Ofelie..." Nadechl se Pierre a tlesknul rukama, poté si je vzájemně protřel. ,, Nějaké nofinky? Co kouzlo? Ukázalo se už?" Zajímal se a odkládal si hromadu lejster vedle sebe na zem, zvědavě přitom vzhlédl, očekávajíc odpověď. Ta však byla v nedohlednu. Ofelia byla zavrtaná mezi rameny a nevěděla jestli se má cítit zahanbeně, nebo se tím chlubit a tím i tak ukázat svou neschopnost.
,, Abych pravdu řekla, Mistře...ještě se neukázalo, odmítá se mi jakkoli zjevit." Přiznala s polknutím a nechtěla slyšet, co se od něj dozví tentokrát.
,, Skutečně non?" Vytřeštil oči a narovnal se, svraštil zamyšleně obočí. ,, Ale to pšece není možné! Jsem si jist, še se má otevšít každou chvíli. A vskutku se neprojefily žádné změny?" Vyptával se dál a upíral zrak na ampuli, visící Ofelii u pasu.
,, Nemůžeme cvičit i bez něj? Teorií znám víc než dost Mistře, prosím!" Zažadonila a pokoušela se nějak napravit svou chybu.
,, Podle prafidel..ne...a podle šádu tohoto sfěta také ne, je to příliš nebezpečné." Varoval ji, ačkoli by ji velice rád vyhověl.
,, Pravidel? Myslela jsem, že kromě univerzitních věcí, magie a její využívání pravidla nemá. Tedy...nikdy jsem se tím pořádně nezabývala." Přiznala a udivila se, když ji Mistr Pierre vyzval, aby se vedle něj posadila na velkou mramorovou lavičku ve stínu. Jakmile se posadila, na klínu se jí usadil její malý přítel, který okamžitě s vrněním usínal.
,, Poslyš Ofelie, vy nižší studenti patrrně nevíte nic o historii sfěta magie, je to tak?" Zadíval se na ni zvláštním pohledem, v němž se nedalo vyčíst, na co Mistr právě myslí. Možná přemýšlel o lítosti nad tak chudými dětmi z ulice, nebo si říkal něco jiného...Všechno ale směřovalo k jedinému cíly.
,, Prafidla jsou velice důležitá...kdo je nedodrržuje, dopadá tak jak dopadá. Jen hrrstka těch...excuse moi, že to tak nazvu...VYVOLENÝCH může takto rriskovat, ale i tak to není nic pšíjemného." Krátce se zadíval na své ruce v kožených hnědých rukavicích a s pousmáním se k ní zase vrátil.
,, Abych se pšiznal, nesouhlasím s těmi norrmami, které nastavilo Konsilium. Zahrávají si s ohněm, stejně jako Havran. I já jsem zaplatil příliš mnoho za to, abych mohl využívat magii, ale s Velmistryní Forgovou se usilovně snažíme o bezpečné využívání magie. Na to jsou ty skleněnky a ampule, v nichž se uchovávají." Mávnul rukou směrem k jejímu pasu a odmlčel se.
,, Aha...a...kouzla sídlí i jinde?" Zeptala se s údivem v hlase.
,, Oui....tady..." Dotkl se svého hrudníku na místě srdce. ,, Pšímo tady...Žlutý magický proud...základní, jež nazýváme Lícen, prrochází do těla pšímo pšes duši a mág ho tak plně může využít. Doporručovalo se vždy v malé míře, ale nikdo na to nebere ohled. Jsem asi jediný, kdo si uvědomil následky a už rraději nečaruji jinak, než přes lektvary a skleněnky."
,, Aha." Přikývla. ,, O tom slyším vskutku prvně, nenapadlo mě, že proto mě můj Mistr Sirithus učil pouze teorii."
,, Je to sice nesmysl, ale oprrafdu je lepší, umět méně z magie, než fíce." Poradil jí a vstal. ,, Můžeme něco fyzkoušet, aby se tvoje kouzlo probralo. Myslím, že se mu prrostě jen nechce..Ohohoo!" Zasmál se hlubokým vtipně znějícím smíchem a postavil ji vedle sebe.
,, Vyndej ho, musí se cítit stísněně." Požádal ji a sledoval, jak bere opatrně do rukou skleněné pouzdro, otevírá ho a nechává si nad dlaní levitovat modrou skleněnku, která se skoro až radostně rozletěla, opisujíc modře zářící kolečko.
,, Kouzla se můžou cítit stísněně?" Pozvedla obočí a musela si přiznat, že momentálně nerozumí ani slovu svého Mistra.
,, Áno! To jsi nefěděla?" Svraštil znovu obočí a nakrčil svůj francouzský mušketýrský knírek. ,, Kouzlo je také živý orrganismus, jenž parrazituje na svém hostiteli svým vlastním specifickým způsobem. Kouzla mohou být legrrační a neškodná, jiná zase jak jsem již upozorrňoval nebezpečná a zlomyslná. Například živel ohně, kterrý se skrrývá v RRudém proudu, nazývaný Séfírr - odtud nazván složitý oborr jen prro ty nejvlivnější šlechtice, který jej mohli využívat - Sefírriiské umění. Je velmi...zábafně nebezpečný." Ušklíbl se ironicky a ze svých vlastních ampulí, kterých mu viselo kolem pasu na koženém pásku snad tucet, vyňal větší rudě žhnoucí skleněnku. Ta se na jeho dlani na rozdíl od Ofeliina kouzla, roztančila tak divoce a zanechávala za sebou rudou dráhu, která připomínala právě plamínky ohně.
,, PLÁPOLEJ!" Poručil kouzlu a to se rozletělo do vzduchu a skleněnka se ztratila ve změti plamenů ozařujících přítmí na nádvoří. Byla to taková nádhera! Tak nepřekonatelná nespoutaná nádhera přesto vyzařující naprostý respekt z té ohromující síly.
,, Toto fskutku není ohýnek na zahrádce pši opékání těch hrozných věcí ...špekáčků. Toto je kouzlo...stšípek z Aspektu ohně." Učil ji a sám se od té podívané nedokázal odtrhnout, svou myslí však udržoval, aby kouzlo nepřeskočilo vytyčené hranice.
,, Aspekt ohně?" Přerušila jeho fascinující představení a on se na ni obrátil s kývnutím. ,, Každý magický prroud musí někde končit. Modrý prroud - tvoje kouzlo, má povahu vody samozřejmě...šíká se mu Crrystalis a ten končí v hlubinách oceánů až ve skrrytých jeskyních, kde podle legend sídlí jakýsi vodní Aspekt. Podle současných studií jde jen o jakýsi vodní orb...jen tak mimochodem... Šekl jsem, že tvoje kouzlo je vodní, ale nepočítej, že budeš ovládat třeba zrovna živel vody, to by byla jen obyčejná obecná definice. Voda umí mnohé, není to JEN VODA...pamatuj, tvoje kouzlo bude mít základ z živlu vody...ale povahu může mít zcela odlišnou."
,, Rozumím...pokračujte Mistře, prosím." Pobídla ho, aby ji dál učil.
,, Já napšíklad neovládám samotný živel ohně, prrotože to nejde...onen sám živel je skrrytý prrávě v Aspektu ohně, sídlícího v sopkách. Moje konkrétní kouzlo je drračí dech, nebo také fénixův let. Není to obyčejný oheň. S tímto plamenem dokážu mnohé...mohu se pšemístit z místa na místo, letět vzduchem jako jiskra a další fascinující věci."


- TO BE CONTINUED...


Pozn.aut: Velice mě mrzí, že vás na pár dní opustím...jedu se školou pryč, tak prosím o trpělivost do dalších dílů...Doufám, že to zvládnete lépe než já, protože já už se z pomyšlení, že se budu válet v hotelu v cizí zemi, schovávám pod svou teplou peřinu v posteli xD

2 komentáře:

  1. Lepší díl jsi před odjezdem uveřejnit nemohla... Zrovna když se nakousla tak fascinuící tématika kouzel a magických proudů které tam fungují! Působí to opět velice originálně a úžasně... jak jinak... co jiného by jsme od tebe mohli čekat :) Doufám že zatímco budeš pryč, napadne tě hromada dalších věcí ohledně kočičího prince nebo jiných příběhů. Ostatně, v Maďarsku je prý docela pěkná krajina, tak snad ti to dá nějakou inspiraci. Bude to všechno dobré, jen se neboj. :)

    OdpovědětVymazat
  2. juuuu závidím! :) ale je to škoda, je to moc hezký příběh a souhlasím s Peregrin. Jsi prostě udělala snad i naschvál :D Tak si to tam uží a neboj se ;-)

    OdpovědětVymazat