neděle 6. března 2011

Stříbrná Garda Krále Edmonda - Fendridova Bouře 1

Před mnoha a mnoha lety…
Fendridova Bouře…jedno z označení něčeho horšího než je válka…znamená to revoluci. Po celá staletí se v Království pojmenovaném právě podle prvního a historicky nejkrutějšího krále Fendrida Nemilosrdného I.  šlechtické rody bezmyšlenkovitě praly o post tohoto trůnu, jež určuje vládu nad vším.
Až se nakonec jednotné Fendridovo Království rozpadlo na několik vyprahlých kousků území, které vlivem neustálých nesmyslných bojů trpěli a skomírali. Nastala dlouhá epocha temnot a nekonečných válek, které přinášeli hladomor, nekonečné stezky ověnčené umučenými zajatci, vypalování vesnic, chvilkové vládce, jejichž vláda nestála ani za zmínku v mých kronikách, přesto si je doteď jasně pamatuji: Vilgar Krutý II., Eleanor z Ravany, Sir Tarkar z Nekonečných Pouští…a nakonec osoba, která se snad úplně ztratila z historických knih, avšak ne proto, že by jeho vláda byla bezvýznamná jako ty ostatní, které se prolínali pouze s krutostí.
Král Golnorrosse – též Golnorross nebo celým jménem Golnoroross Sineote, zlý a nemilosrdný muž, jehož zášť sahala i na přilehlé ostrovy u Venesity.
Nikdo neznal jeho skutečnou podobu, jeho hrad nebyl nikdy vystavěn a jeho rozkazy podávali jeho krutí služebníci, žoldnéři z Riinských řad, vykrádající a olupující už tak dost zubožené občany.
Říká se, Golnorrossův původ sahá až do dalekých Černých Plání – údajné místo nekrutější bitvy, na níž Král Fendrid prolil i svou vlastní krev. Jednou jsem to bájné místo navštívil a už nechci nikdy více.  Pach krve jde i po tolika staletích neuvěřitelně cítit a nepříjemně dráždí žaludek. Vraťme se ale zpátky do dob Golnorrosse, do poslední a nejpodivnější doby jeho kralování. Jednoho dne, jeho vláda skončila za záhadných okolností, počátky jeho pádu, vypadali na historicky první Fendridovu Bouři, ale nakonec se revoluce a vzpoura občanů nekonala a Fendridovo Království a s ním i celá Venesita, upadla do beznadějné zoufalosti, jako dříve…do té doby, dokud opravdu nevznikla, ona slavná Fendridova Bouře – revoluce občanů, shazování všech panovníků, kteří si svůj lid zprotivili natolik, že poprava byl ještě slabý trest.  A přesně v téhle době, začíná můj příběh…Moje dlouhé putování a nekonečné služby Králi, který pohřbil staleté mučení bídou a nekonečným hladomorem. Těmito pamětmi, bych mu chtěl vzdát čest…
Rawiel D’Greu

1 komentář:

  1. Hezký, ke konci se sice trochu ztrácím, jak tam je dlouhé souvětí, ale máš pěknou fantazii ;-) jsem zvědavá, jak se to bude rozvíjet.

    OdpovědětVymazat