neděle 20. března 2011

Detesive - Character's List of Profiles - Chizuru

Jako prvního jsem si pod drobnohled vzala Chizura Starsonga (jehož příjmení časem změním) A ti kteří četli Detesive ví o co se jedná...(tím myslím i starou povídkovou verzi)
Tak začneme typickými položkami...

Jméno: Chizuru Starsong
Věk: 23
Místo narození: ???
Rodina: Keilen Starsong (bratr)
Příslušnost: Velitel Evitise
 Kde se vyskytuje:  Detesive - Project (dříve Black Dawn), Detesive - Darkness, Detesive - Everything is lost, Detesive - The Final (počet plánovaných dílů této série mohu kdykoliv změnit, přejmenovat, ale zatím mám naplánované čtyři díly)


About - Contains Spoilers - : Chizuru je starším bratrem Keilena Starsonga a je považován v Detesive za největšího zločince a vraha všech dob, nebezpečného vojáka vedoucího skupinu rebelů. Toto tvrzení však nikdo z Rady nebyl schopen pořádně podložit svým vlastním názorem a je to spíše všeobecná doměnka, vyřčená Lordem Elderem.
  Ve skutečnosti Chizuru utekl z Detesive světa kvůli několika důvodům a to kvůli zradě ze strany Detesive, proto raději zachránil svou skupinu vojáků, které začal kvůli odlišnostem ve schopnostech a talentech nazývat Evitise - (Ztraceni, Odpadlíci).
   Chizuru byl pro všechny z jeho skupiny jednoznačným vůdcem ale také věrným přítelem, sám Chizuru by se této " rodiny", nikdy nevzdal a usnesl se, že je bude na věky chránit...což mu příliš nevyšlo v případě úmrtí Cedrika nebo zradě Neiona, poté co sběhl k Detesive, aby urovnal vztahy, které mezi sebou Detesive a Evitise mělo.
  Elder ho křivě obvinil za zrádce (opět) a Neion to samé...proto mu většina nedůvěřivých lidí začala říkat " Zrádce obou stran", toto označení bylo jakýmsi vyjádřením že může zradit kdykoliv kohokoliv. Ačkoli si toto označení nechce připouštět, často trpí vinou za několik věcí, které vlastně nespáchal...(popáleniny na Neionově obličeji, nemoc Ailin - dříve Aiko -  nebo také jeho špatný vztah s Keilenem, který jej považuje za vraha své první chráněnkyně, díky tomuto faktu jeho bratr sběhl na Elderovu stranu). Ze začátku do něj málokdo vkládal důvěru kromě Hyteri Sekai a Kasuhiho Sekai.... Hyteri zachránil před jistou smrtí a Kasuhi Sekai, byl jeho dřívější učitel a věrný přítel.
Na konci prvního dílu je Chizuru záměrně poslán, aby našel Kasuhiho Sekai který byl unesen jedním z Elderových noshledů, tuto misi zprostředkoval Harry Heistings, který v Chizurovi viděl určitý projev slabosti, co se týkalo jeho bratra Keilena, mohlo by se stát, že při závěrečné bitvě proti Elderovi, by se zastal Keilena a nedovolil, aby mu ublížili. Chizuru i přes tuto překážku a fakt, který si uvědomoval, vyrazil na tuto nebezpečnou misi s dojmem ,, co oči nevidí to srdce nebolí", defakto tak vydal svého bratra na pospas osudu. Při výpravě - která je více zmíněna v druhém díle - se ho začínají zmocňovat šílenecké sklony a nekonečné pochybnosti o jejichž původu má silné podezření že se opět týkají jeho bratra a jeho samého, přičemž v jeho myšlenkách vyvstávají takové věci, jestli on sám je tím za koho se považuje...

Více neprozradím, kvůli naprostému Spoilerování a tudíž veškerý list charakterů bude po začátek druhého dílu, který měl na mém předchozím blogu pár dílů :) Tak buďte trpěliví a snad se tu konečně objeví konečná podoba přepsaného Detesive...

Dovětek: Chizuru vzniknul znenadání, jeho jméno jsem si vypůjčila jak jinak z Japonska ale to neznamená že by se Detesive nějak zvlášť dotýkalo japonského stylu vyprávění příběhů, který můžeme vidět například v "Anime" nebo Manze, nutno říci, že je Detesive spíš taková akční fantasy s prvky sci-fi, ale kdyby snad vyšel někdy komix nebo anime seriál rozhodně bych se nezlobila...
Chizurův design byl zpočátku úplně jiný, neměl pruhované vlasy a značně se odlišoval od nynější podoby... Já osobně musím říct, že je jedna z mých nejoblíbenějších postav vystupujících v této sérii, ačkoli jsem sama jeho autorem..:)
Myslím, že nám má Chizuru ještě hodně co dát...


Chizuru's Theme -  Aneb, co jsem často poslouchala u jeho vytváření...

3 komentáře:

  1. Jelikož jakožto svědomitý čtenář mám přečtené všechny díly a verze Detesive, upřímně... dlouho mi trvalo než jsem přišel Chizurovi na chuť. Tím nemyslím že mi vadil nebo tak něco, ale nepříšel mi nijak senzační... borec s drápkama... cool, a nijak mě to neoslovilo.. NICMÉNĚ (a ten caps je skutečně záměrný) s postupem dílů a pracování na jeho charakteru apod, mi skutečně přirostl k srdci jako brácha. Je to hrozně sympatická, ikdyž na první pohled lehce sporná postava, ale zdání klame, protože většího dobráka než je Chizuru by Detesive world stěží pohledalo a ať si Elder říká co chce. Chizuru je perfektní i v té své absenci melodramatičnosti, všichni čekali že se bude dramatická scéna jak jde zachránit brášku, ale ne. byl zticha, poslechl rozkaz protože i přes svoje vnitřní spory věděl co je nejlepší, takže pro mě je chizuru skutečné v mé top 5 nejoblíbenějších postav (neptejte se jaké jsou další, a kdo je první, není to sežazený a sám přesně nevím kdo tam je, ale Chizuru jednoznačně!)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tedy.. Po přečetení na mě Chizuru působí jako neobyčejně silný člověk, co si toho hodně vytrpěl i když za to nemohl. Myslím, že je to jedna z nejhorších věcí, co se může stát a dost se divím, že se nescvokl už dřív než ve druhém díle. Hodně věcí si dává za vinu, takže je asi dost těžké přesvědčit o nevinně jeho samého.
    Ohledně vzhledu nemám co vyčítat, obrázek je dokonalý a nový "design" se mi snad líbí víc, než ten minulý, působí realističtěji :).
    A jak máš napsáno na konci, myslím, že Chizuru bude hodně, hodně hodně oblíbený hlavně u dívčích čtenářek, už jen když se koukneš na ten jeho kukuč a vůbec, kvůli jeho smyslu pro spravedlnost a jak se snaží každého ochránit. Abych pravdu řekla, bude každá holka mít potřebu ho pořádně obejmout. :D
    Je pravda, že když jsem Detesive četla poprvé, moc ne neoslovil, vlastně jsem si ho ani moc nevšímala, ale jakmile se v příběhu začal vyskytovat víc a víc, postupně se mi zalíbil.. A opravdu nemyslím jen vzhledově!
    Chizuru se ti opravdu povedl a co na tom, že má Japonské jméno? Spíš naopak, zkus si představit, že by se jmenoval po americku (marek, třeba xD)

    OdpovědětVymazat
  3. Unknown soldier! :D Ehm.. Asi se ode mě nedočkáš tak dlouhého a duchaplného komentáře jako u předchozích - poslední dobou mám ve zvyku vyjadřovat se stručně. Takže stručně: Líbí se mi styl, jakým je to napsaný; opět se v tom ztrácím, takže musím jen konstatovat, že se zdá, že to máš hodně propracované; těším se, až si to přečtu; a tenhle obrázek Chizura je prostě geniální :)

    OdpovědětVymazat