středa 23. března 2011

Nahlédnutí - Melancholy Da Vista - 2

Krátký shrn o tom, o čem Melancholy teď vlastně je...

About:
žánr: mystériozní/thriller/horror
autor: Nina Seidl(ová)
datum plánovaného vydání: maximálně do 15. října 2011


Melancholy Da Vista, tak se říká novému objevu v branži nejnebezpečnějších vrahů a zločinců všech dob. Ačkoli nepatří do top 10 nejhorších vrahů a nedělá žádné symbolické vraždy a není jich ani příliš mnoho. Přesto se kolem něj ovívá zvláštní závoj tajemna, který se odkryje zápisem jednoho nového pacienta do psychiatrické léčebny Sv. Margret v ponurém malém anglickém městečku...
Na tom by konec konců nebylo nic divného, tento pacient však vyvolává mnoho otázek, než by se původně zdálo.
Zvláštní informace, s nimiž je uveden do evidence pacientů, jsou totiž až zarážející a nebohou doktorku Kate Frainovou skoro přimrazí k zemi.
Chybí kompletní spis zdravotní složky a další důležité papíry, kde není vyplněno ani jeho rodné číslo. Jen jeho jméno, kterých je na světě stovky. Mel Peterson, tak nazývají podivného muže, který vykazuje naprosto nezvyklé a matoucí chování.
Policií byl přistižen u mrtvého těla, kdesi na konci města a všichni okamžitě uvěří dezinformaci týkající se nějakého záchvatu způsobeného nemocí, o níchž se většina domnívá že je schizofrenie - jak se ale časem ukáže, nic takového to rozhodně není.
Po jeho útěku z psychiatrické léčebny, který je až absurdní, protože pacient odejde dveřmi ze svého pokoje, jakoby se nic nestalo se rozběhne prudké pátrání, které končí neúspěchem a unesenou dívkou jménem Mary Daneiová. Tuto dívku jede o 10 let později hledat do městečka detektivka Catherine se svým kolegou Alexandrem Sundersonem, kteří zároveň hledají dřívějšího vyšetřovatele případu ohledně Mela Petersona.
V průběhu vyšetřování se však dozvídají čím dál tím větší šokující fakta...

Co se vlastně skrývá za pseudonymem  ,, Melancholy Da Vista"? A existuje vůbec?

Žádné komentáře:

Okomentovat