pátek 25. března 2011

Kontakt - Nahlédnutí - Novela

Žánr: sci-fi/horror
styl příběhu: kratší novela

Během čtení těch tisíců doměnek o tom, jestli jsme ve vesmíru sami nebo ne a při shlédnutí trailerů na Dead Space a spol, plus vidění filmu jako Válka Světů, Znamení nebo snad District 9 a přečtení několika knížek se zajímavým námětem, který ze začátku působí absurdně ale ve výsledku z toho autor udělal naprosto úžasné vrcholové dílo, např: Den Trifidů apod...
Předem říkám, že sama nemám sci-fi příliš v lásce, je to samá vesmírná loď, 80 druhů mimozemšťanů z čehož jen jeden druh vypadá jako E.T, dokonce ani mimozemšťanskou tématiku příliš nemusím a přála bych si, aby jsme v tom vesmíru opravdu sami byli...ale kdo ví...?
Nicméně nebudu teď přilévat do zákona schválnosti (aby mi na zahradě nepřistál nějaký talíř nebo obří cigareta) a rovnou přejdu k věci. Rozhodla jsem se napsat podobné absurdně vypadající dílo typu: Den Trifidů (kdo si přečte recenzi, bude si myslet, bůh ví jak tuctový a hrozný to není...vyvedu vás z omylu, je to naprosto perfektní dílo)
Toto MÉ dílo, bude o očekávané návštěvě našich příbuzných z vesmírů, kteří jak podle spíše zbožného očekávání budou pochopitelně mírumilovní, nelíšící se příliš od nás (ne nečekejte žádné vysoké blonďáky se jménem jako Astar a nevím co všechno, taky ale nečekejte beztvaré cosi...jejich popis je spíše úmyslně matoucí a deprimující). Přes prvotní obavy se z této rasy vyklube zhruba stejně stará rasa, jako je ta naše s jen o něco rozdílnými technologiemi, nicméně stejně chápavá se svými emocemi a pocity. Díky tomuto faktu, vláda přistoupí k ročnímu seznamování obou tak podobných ras v naději, že by se jednou mohli prolomit ledy tajuplného vesmíru a rozjet nějaké vesmírné impérium... Vláda se proto rozhodne vylosovat několik zodpovědných lidí, u nichž někteří příslušníci této rasy budou pobývat, učit se a poznávat něco o našem světě...Jenže taková idylka nebo tuctovost u MĚ rozhodně nehrozí a tak můžete čekat plno strašidelných scén a budete se modlit, aby to už končilo. V tomhle příběhu nebudu narážet na nějaký celek mimozemšťanů, z nichž se vyklube banda bastardů, ale na určité jedince, jejich problémy s odlišnými světy a zvyky. Záporné chování lidí, deprimující pochybnosti a paranoia...něco takového budou zažívat jen ve větší míře i naši vesmírní přátelé...Jak tenhle kolotoč asi dopadne?
Nechte se překvapit....

2 komentáře:

  1. Moc se na to těším :)
    budu mít konečně co číst.

    OdpovědětVymazat
  2. UMÍRÁM ZVĚDAVOSTÍ!!!!!!!!!!!!!! (chcíp)...né vážně!!! neskutečně se těším, protže ívm že u tohohle se budu bát jak malý kuře!

    OdpovědětVymazat